Fajnie, że się na coś przydałem.
[O2] 1.9 tdi 2007.07. Gaśnie podczas jazdy!!!. Proszę o pomo
Zwiń
X
-
Zrobiłem fotkę od dołu. Także przewód u mnie tylko ma izolację przetartą, za to wąż wygląda nieciekawie. :evil:
[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 17:22 ]
Pewnie, dziękiZamieszczone przez mariombmFajnie, że się na coś przydałem.
[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 17:25 ]
DziękiZamieszczone przez kowal 2002AdamB, prawdopodobnie chodzi o 1K0 121 086 AN.
Załączone plikiOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
On leci od chłodnicy dołu do głowicy silnika (lub na odwrót). Co ciekawe u kolegi czyzyk64, przewód elektryczny leci w innym miejscu niż u mnie!!! W mojej BXE leci pomiędzy wiązkami a wężem do chłodnicy, a u czyzyk64a, leci nad wiązkami i nie przeciera!!!! węża.Zamieszczone przez sew1981AdamB, a od czego to wąż dokładnie?
Także właściciele BXE sprawdźcie to bo ten przewód jest tam wstawiony umyślnie i ma takie mocowanie że MUSI dotykać węża.
Już znalazłem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=44088
szkoda już o tym wspomniał, ale niestety zbyt słabo wyeksponował problem. :!:
Teraz mam pytanie, czym to przetarcie wzmocnić aby mi ono wytrzymało przynajmniej z 4-5 dni. Niestety mam dużo wyjazdów a grubość pozostałej gumy jest niewielka.
[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 18:17 ]
I tu ta niedoróbka fabryki powinna być naprawiona w ramach akcji serwisowej!!!!!! tak samo jak przecierające lakier uszczelki drzwi. Uchwyt trzymający wiązkę kabli jest tak zrobiony, że te kable muszę wcześniej czy później przetrzeć wąż!!!!!.Zamieszczone przez mariombmPodobno bolączką O2 1.9 TDI 105 KM jest przecieranie się wszystkich przewodów w tym miejscu. Sprawdziłem w mojej drugiej O2 i też już prawie przetarte!!! Wystarczy poodginać te uchwyty, żeby się nie stykały. W ten sposób zaoszczędzicie jakieś 500,00 zł. Tyle kosztowała mnie wizyta w SKODZIE.
Nasuwa się pytanie ile i co jeszcze wyjdzie w 1.9TDI!!!!
-przecierające uszczelki
-przecierająca wiązka kabli wąż od chłodnicy
-wycierające się przedwcześnie panewki i szklanki.
Jestem osobą cierpliwą i z reguły niedociągnięcia usuwam sam, ale zaczynają mnie wychodzące niedoróbki powoli irytować. :evil:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Adam, zauważ, że pewnie przetarł Ci się na razie ten gumowy kołnierz, dopiero dalej jest właściwy przewód - przynajmniej tak było u mnie, możesz spróbować porównać z moją fotką - ja tak jeździłem dłuższy czas, bo nie składało mi się podjechać do Grzesia.Zamieszczone przez AdamBTeraz mam pytanie, czym to przetarcie wzmocnić aby mi ono wytrzymało przynajmniej z 4-5 dni. Niestety mam dużo wyjazdów a grubość pozostałej gumy jest niewielka.
IMO nic się nie powinno dziać jeśli usunąłeś ten nieszczęsny przewód.
"Dłuższy czas" = miesiąc albo coś w tym guście.
[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 18:30 ]
korbowodyZamieszczone przez AdamBNasuwa się pytanie ile i co jeszcze wyjdzie w 1.9TDI!!!!
-przecierające uszczelki
-przecierająca wiązka kabli wąż od chłodnicy
-wycierające się przedwcześnie panewki i szklanki.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
No zapomniałemZamieszczone przez szkodakorbowody
Niestety poszło dalej, przetarte jest wzmocnienie i poszło dalej i przetarło już wzmocnienie węża. Zostało go bardzo mało. Napisze nawet że u mnie to była kwestia już niedługiego czasu aby płyn wyleciał na zewnątrz.Zamieszczone przez szkodaAdam, zauważ, że pewnie przetarł Ci się na razie ten gumowy kołnierzOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
acha, Panowie - jedna uwaga:
ja zastosowałem przewód z innego samochodu (golf?) i jest to przewód wyposażony w kranik - może to w przyszłości ułatwić i uprzyjemnić wymianę wody, tak, że może warto się zorientować, niestety nie dysponuję numerem części...
[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 18:37 ]
:evil:Zamieszczone przez AdamBNapisze nawet że u mnie to była kwestia już niedługiego czasu aby płyn wyleciał na zewnątrz.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
AdamB mysle, że takie niedociagniecia sa we wszystkich samochodach i to roznych marek, tu na forum jest ten plus, że mozemy sobie o tym pogadac i podpowiedziec ( i chyba o to chodzi na forum) także nie tylko skoda ma wpadki, choc przyznam , ze jest to irytujace. :evil: dobrze by bylo zorganizowac ten nr z etki dot przewodu z tym kranikiem.
Komentarz
-
-
U mnie w BKC po ogledzinach w miejscu kolo rozrusznika nie bylo tak zle, przynajmniej nie bylo zabardzo widac obtarc ale dla swietego spokoju dalem w newralgicznym miejscu gumowy pancerz
,natomiast u mnie wyciera sie gumowy waz pod wlotem powietrza. I znalazlem, jeszcze miejsce obcierania wezyka ktory idzie do alternatora wbrew pozorom dosc mocno wyczuwalne wytarcie palcem.
Komentarz
-
-
Dzisiaj trochę pogrzebałem przy samochodzie, i nic tam ciekawego nie znalazłem, wygląda wszystko na ok
Natomiast trochę cieknie z turbiny(ostatnio wycierałem prawie 15tyś km temu więc chyba mało, nie kapie z tego itp), opona do łatania :evil: i klocki za niedługo z tyłu do wymiany
ostatnie 16 zdjęć
Komentarz
-
-
kowal 2002, myślałem że trochę więcej jest do zdarcia niż 1mm tak jak z przodu
no ale też tył jest cienki :|
już się rozglądam za tarczami ale do końca nie jestem pewien jaki rozmiar, bo z forum wynika że są dwa do 1.9 :?
AdamB, no właśnie też to zauważyłem, jak na razie nie widzę żeby ktoś miał tak samo
moja z odebrana 05.2007
na tym cienkim widać jak by jakaś dodatkowa koszulka była albo coś takiego założone
Komentarz
-
-
Witam,
Odnośnie tego przewodu co się przeciera w O2 1,9 TDI BJB,
U mnie najpierw włączał się wentylator chłodnicy na wyłączonym aucie,
Ostanio gaśnie podczas jazdy i nie chce odpalić,
Pozatym błędy czujnika temperatury paliwa i czujnika chłodziwa silnika - zwarcie,
Wiązke sprawdze jak tylko bede mógł.
Miał ktoś podobne objawy ??
Z góry dzięki.
Komentarz
-
Komentarz